Milinović: “sad je barem sve jasno! Kao što smo i najavili biti ćemo oporba. Drugi neka objašnjavaju svoje pozicije”

0

Danas su predsjednik stranke LiPO Darko Milinović i povjerenik stranke LiPO za grad Gospić Nikola Šimunić održali tiskovnu konferenciju povodom konstituiranja Gradskog vijeća Grada Gospića i Županijske skupštine Ličko-senjske županije.

Nikola Šimunić: Podržali smo prijedloge jer je jasno da je Karlo Starčević (HSP) i  HDZ u koaliciji

 

Prvi se novinarima obratio Nikola Šimunić. Objasnio je zašto su vijećnici stranke LiPO podržali predložene kandidate. Napomenuo je da je to iz razloga što je vidljivo da je HDZ i HSP koalicija na razini grada. Kad je to jasno, priliči demokratskim standardima, da se i prijedlozi većine kod konstituiranja vijeća podrže. Nadodao je da će vijećnici stranke LiPO biti vrlo oštra ali i konstruktivna oporba u gradskom vijeću te da će u narednom periodu ukazivati na sve negativnosti koje se budu pojavljivale u gradu Gospiću.

Darko Milinović: Nije mi jasno zašto se prikriva većina

Nakon toga obratio se predsjednik stranke LiPO Darko Milinović te je istaknuo da je bila jasno iskazana većina u Županijskoj skupštini vijećnici stranke LiPO postupili bi na isti način kao i vijećnici u gradskom vijeću. Istaknuo je da je dojam da je Danijel Tušak zajedno sa svojim vijećnicima postao “žetončić” HDZ-a. Mislio sam da je era žetončića završena, ali očito nije, rekao je Milinović. Očito je da su htjeli prikriti da pripadaju većini, a po meni zato nije bilo razloga, njihovi birači moraju imati jasnu sliku da su podržali HDZ. Hoće li im to šteti vrijeme će pokazati.

“Pozivam Danijela Tušaka na sučeljavanje. Neka ga organizira bilo tko i bilo gdje. Ja dolazim, biti će to zanimljivo. Što se stranke LiPO tiče mi bi podržali i Danijela Tušaka, ili bilo koga, za predsjednika skupštine ukoliko bi potpisima potvrdili većinu.”

 Na pitanje novinara kako komentira izjavu Marija Kustića da su glasači htjeli promjene Milinović je odgovorio: Slažem se. HDZ je imao predsjednika županijske skupštine i slažem se da su to htjeli promijeniti. Vidljivo je da su htjeli da Danijel Tušak, ili možda netko iz HSP-a ili stranke LiPO, bude predsjednik skupštine. Jer ako zbrojimo oko 10.200 mojih glasova i oko 4.400 glasova Danijela Tušaka, to vam je 14.600 birača koji su htjeli promijeniti predsjednika skupštine te je jasna volja birača i nije mi jasno zašto to HSP i Danijel Tušak nisu napravili. I tu je Marijan Kustić u pravu. Bez obzira na to čestitam stvarnim pobjednicima ovih izbora, a to su Karlo Starčević i Danijel Tušak. I nadodao je: To treba priznati. Ja sam dobio 46%  preko 10.000 glasova, a Ernest Petry 54% oko 12000 glasova.  To znači da je gotovo svaki drugi birač glasao za mene i mi ih nećemo iznevjeriti. To sam obećao i kod toga stojim, a to smo već na današnjoj tiskovnoj konferenciji i pokazali.

Gs Press