Milinović i Krmpotić predložili, a Gradsko vijeće 2014. donijelo odluku o postavljanju spomenika Nikole Tesle ispred KIC-a Gospić, to je jednostavno prava istina

0

Sutra se otkriva spomenik Nikole Tesle u Gospiću. Sadašnja gradska „garnitura“ s ovim projektom nema ama baš nikakve veze osim što je nastavila projekt bivših gradonačelnika Milana Kolića, a prije svega Petra Krmpotića za čijeg je mandata gradsko vijeće donijelo odluku o vraćanju spomenika Nikole Tesle na prostor ispred KIC-a Gospić. Da je tome tako potvrđuje i arhiva Jutarnjeg Lista iz 2014. godine gdje izdvajamo izjavu Darka Milinovića i prenosimo u cijelosti.

MILINOVIĆ ZA JUTARNJI 6.4.2014.GODINE

Predložio sam u Gospiću 4 lokacije, jedna ispred KIC-a (upravo je tu sada spomenik Nikoli Tesle), druga ispred strukovne škole i gimnazije, treća ispred Visoke učiteljske i četvrta, koja je odbijena, bila je na zemljištu pravoslavne crkve, kaže Milinović…Po ovome je jasno da je Milinović predložio upravo lokaciju gdje se danas nalazi spomenik Nikole Tesle.

VEČERNJI LIST  2.4.2014.

Večernji list je tada napisao „HDZ-ovski saborski zastupnik Darko Milinović održao je danas u Hrvatskom saboru najbolji govor o Nikoli Tesli. Najbolji zato jer u njemu nije bilo ni traga bijednoj stranačkoj propagandi  ni krajnje neprimjerenom isticanju vlastite osobnosti, te da u Gospiću postoje 3 lokacije za spomenik Nikole Tesle.

Iz ove arhive Jutarnjeg i Večernjeg lista se vidi tko je začetnik ideje vraćanja spomenika Nikole Tesle u Gospić.  Da bi uistinu Teslu izdigli iznad bilo kakvog politiziranja očekuje se nazočnost bivših gradonačelnika i župana Milinovića koji su najzaslužniji za vraćanje Tesle u Gospić.

Gs Press