U ime Inicijativnog odbora stranke LiPO, izabrani predsjednik i zamjenik, Darko Milinović i Ante Dabo predali su danas u Ministarstvo pravosuđa i uprave dokumentaciju potrebnu za registraciju nove stranke.

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović okupljenim je novinarima pojasnio neke manje poznate detalje oko novoosnovane stranke.

Gospodin Dabo i ja smo danas predali papire za registraciju nove regionalne stranke LiPO čije ime karakterizira Ličko-senjsku županiju – Lika, otoci i primorje. Osnovani smo pod specifičnim uvjetima, na pet lokacija video vezom. Već danas možemo reći da smo najjača stranka desnog centra regionalnog karaktera. S 1500 članova ušli smo i u top 15 stranaka po članstvu. Specifični smo i po tome što smo najmlađa stranka po starosti članstva. Jedna od poruka koju želimo poslati je da se zalažemo za prava žena u politici, ne samo deklarativno, već imamo četiri potpredsjednice, a one nam predstavljaju javni i privatni sektor. Kroz stranku LiPO će se na pravi način čuti glas Ličko-senjske županije u Zagrebu. Bit ćemo partner ovoj i svakoj vladi, kazao je Milinović.

Gradonačelnik Novalje i zamjenik predsjednika stranke LiPO Ante Dabo kazao je kako stranka želi biti partner svima.

-Naš cilj je regionalni i lokalni razvoj. Ne želimo konfrontacije, mislim da ih je previše u Hrvatskoj, previše se polarizira politička scena, a onda se i građani osjećaju malo umorno od tih polarizacija i napada s jedne i druge strane. Želimo biti partneri, želimo razvijati svoju županiju, gradove i općine. Želimo biti uključiv i tolerantan partner, kazao je zamjenik predsjednika stranke LiPO Ante Dabo.

Gs Press