U Kabinetu župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića održano je danas potpisivanje Ugovora o financiranju redovnih programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije i Ugovora o financiranju vatrogasnih intervencija u 2021. godini, te Ugovora o financiranju Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS stanice Gospić u 2021. godini.

Također, potpisan je Ugovor o financiranju programskih aktivnosti Društva crvenog križa Ličko-senjske županije za 2021. godinu i Ugovor o financiranju Programa javnih potreba  Zajednice tehničke kulture Ličko-senjske županije.

Milinović: „Zahvaljujem se na svemu što ste učinili za stanovništvo Ličko-senjske županije. Ponosan sam na vas“

U uvodnom dijelu župan Milinović je zahvalio svim okupljenima na svemu što su učinili za stanovništvo Ličko-senjske županije.

-U 2021. godini želim vam što manje posla, jer priroda vašeg posla je da ste u svom poslu na terenu. Danas ćemo potpisati ugovore vrijedne 800 tisuća kuna koji služe za rad službama u idućoj godini. Uvijek ćemo imati razumijevanja za neke izvanredne situacije, i ako bude potrebno reagirati ćemo iz pričuve.

HGSS stanica Gospić možda je i najizloženija pogibeljnim situacijama, u 2020. su imali 121 akciju u kojoj je spašeno 25 osoba, nažalost bio je i jedan smrtni ishod. HGSS, kao i vatrogasci i Crveni križ sudjelovali su u ovoj svjetskoj borbi protiv covid epidemije. Hvala vam na svemu što ste u ovoj godini na izmaku pružili građanima, kazao je Milinović.

U ime Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije županu se zahvalio Milan Jurković.

-U ime svih vatrogasca zahvaljujem se na razumijevanju županiji i županu osobno na povećanju sredstava. Osnivanje vatrogasnog operativnog centra će sigurno djelovanje vatrogasaca i drugih službi povećati na veću razinu. Prošla godina što se tiče vatrogasaca je bila malo primjerenija nego godine prije. Želim svim vatrogascima poručiti da moramo biti spremni na sve situacije, poplave, pandemije… vjerujem da možemo zajedno odgovoriti na sve te situacije, kazao je Jurković.

Vlado Brkljačić: „Ova sredstva će nam pomoći u ostvarenju svih naših programa“

Ravnatelj gospićkog društva Crvenog križa Vlado Brkljačić istaknuo je kako je za Crveni križ ova godina bila vrlo izazovna.

-Županija je na čelu sa županom prepoznala naše aktivnosti, ova godina je bila vrlo turbulentna i imali smo vrlo puno problema, elementarnih do ovih s koronavirusom. Bio je veliki broj volontera s tisućama odrađenih sati i ova sredstva koja ste na namijenili u 2021. godini pomoći će nam u nastavku naših programa, kazao je Brkljačić.

Brozičević (HGSS): „Izuzetno smo zadovoljni suradnjom, neki naši kolege nemaju razumijevanja kao što to ima župan za naš rad“

U ime HGSS stanice Gospić županu Milinoviću se zahvalio pročelnik Josip Brozičević.

-Ova godina je u svakom pogledu bila vrlo stresna, naporna i zahtjevna u svakom pogledu. Zato smo mi ovdje da na sve te izazove imamo odgovor. Prije dva dana smo iz snijega izvlačili strance, danas sutra ćemo biti možda u vodi. Što se tiče našeg odnosa i suradnje, nema nikakvih zamjerki ni primjedbi u svakom pogledu, i u financiranju, i u izlasku u susret u određenim stvarima kada se rade izvještaji, planovi i sl. što znam po nekim drugim kolegama s nekim drugim jedinicama lokalne samouprave nije baš slučaj. Ovaj odnos svakako treba cijeniti i uvažavati, kazao je Brozičević.

Gs Press