Nedjelja još razmjerno stabilna, ali svježa, nekima i hladna, premda manje vjetrovita od subote, na Jadranu i sunčana

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti djelomice, na jugu i pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne uz prolazno više oblaka mjestimice u unutrašnjosti moguće je vrlo malo kiše.

Vjetar većinom slab do umjeren jugozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar, popodne sjeverozapadni, a ujutro pa opet navečer na jugu i bura. Najviša temperatura između 8 i 12, na Jadranu od 13 do 16 °C.

Od ponedjeljka do srijede, kako javlja DHMZ bit će promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Glavnina oborine u većini krajeva potkraj ponedjeljka i u utorak, na Jadranu i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. U srijedu postupno smirivanje, a ponekog izraženog pljuska može biti još samo na jugu, a uz zahladnjenje u gorju je moguće i malo snijega.

Vjetar na kopnu većinom slab, u srijedu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će u ponedjeljak prolazno zapuhati umjereno i jako jugo, u utorak okrenuti na buru koja će jačati te se do srijede proširiti duž obale. Dnevna temperatura u postupnom padu.

Nedjelja još razmjerno stabilna, ali svježa, nekima i hladna, premda manje vjetrovita od subote, na Jadranu i sunčana, piše HRT. Na kopnu oblačnije, ujutro uz česti mraz, zatim samo rijetko i prolazno uz gdjekoju kišnu kap. Početkom novoga tjedna toplije, ali uz novu povremenu kišu, na Jadranu vjerojatno i u obliku lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom, posebice u utorak, kada će, kao i u srijedu, ponegdje u gorju pasti i malo snijega. Od početnog juga – od utorka do četvrtka ponovno mjestimice jaka bura s olujnim udarima, s kojom će se atmosfera stabilizirati.

“U ponedjeljak na Jadranu opet okreće na jugo. Intenzivnija kišna epizoda dolazi u noći na utorak – mjestimice je moguća i obilnija oborina, a lokalno i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u utorak u Dalmaciji. Od utorka će biti i razmjerno vjetrovito, najprije uz jak jugozapadnjak, pa buru, na udare i olujnu. Utorak i srijeda i u unutrašnjosti uglavnom oblačni, tmurni, povremeno uz kišu, u gorskoj Hrvatskoj prolazno i susnježicu i snijeg. U ponedjeljak oborina će u većini mjesta još izostati te će biti i sunčanih razdoblja. Danju postupno svježije, osobito u srijedu uz mjestimice jak sjeveroistočnjak.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Gs Press / vecernji.hr