PRED nama je neugodna promjena vremena, najavljuju meteorolozi.

Kako je još u nedjelju za Index najavila meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar, od danas nas očekuje sve žešća južina te porast temperature još izraženiji od onoga prije desetak dana kada je Zagreb s 15.7°C srušio datumski rekord za 22. siječnja.

U drugoj polovici tjedna svakako idemo preko 16, ponegdje moguće i blizu 20°C. Takve temperature nisu neobične za veljaču, ali takav nagli porast nipošto nije ugodan.

Već u srijedu na 12, a pogotovo u četvrtak na 16 stupnjeva. Dani će biti djelomice sunčani uz nešto jugozapadnjaka. Samo u Gorskom kotaru oblačnije, a od srijede i slaba povremena kiša. U nedjelju će se naoblačenje i kiša proširiti na cijelu zemlju.

Na moru u utorak sunčano, potpuno bez vjetra uz ugodnih 12 do 14 Celzija.

U srijedu kreće jugo i jugozapadnjak, u Primorju će se naoblačiti, a povremeno će biti i rosulje ili slabe kiše. Slično i u nastavku tjedna, u subotu će jugo ponovno biti jako, na mahove i olujno, a u nedjelju će se kiša s Kvarnera širiti na ostatak obale”, prognozirala je Mazzocco Drvar.

I meteorologinja DHMZ-a najavljuje promjenu

“Od srijede će uglavnom oblačnije biti na sjevernom dijelu Jadrana, uz mjestimičnu kišu, posebno na širem riječkom području gdje će se najviše gomilati oblaci nošeni umjerenim, povremeno i umjereno jakim jugom i južnim vjetrom. Temperatura će biti u porastu.

I na kopnu toplije, uz temperaturu primjereniju ranom proljeću, pa neka vas ne iznenadi prema kraju tjedna i više od 15°C. U sjevernim kopnenim krajevima bit će dosta sunčanih razdoblja, a u gorju će prevladavati oblačno vrijeme, povremeno uz kišu”, prognozirala je za HRT Tanja Renko iz DHMZ-a.

Gs Press / index.hr