U poljskom gradu Siedlec održano je jučer prestižno natjecanje profesionalnih powerliftera “XPC World Cup 2021.” pod okriljem Xtreme Powerlifting Coalition – XPC powerlifting federacije. XPC powerlifting federacija okuplja jednom godišnje najbolje svjetske dizače iz nekoliko federacija kako bi na akreditiranom natjecanju ostvarili rezultate i pravo natjecanja na prestižnim powerlifting natjecanjima u ciklusu „Arnold Classic“ branda.

Marijo Rukavina Rux je predstavljao Gospić i Hrvatsku na ovom iznimno jakom i kvalitetnom natjecanju koje je okupilo dizače iz cijelog svijeta. Rux je nastupio u kategoriji seniora do 110kg. U bench pressu Rux je podigao 220kg. Naporan put do Poljske učinio je svoje te Rukavina na žalost nije ostvario svoj najbolji rezultat (232.5kg) a i inače je poznato iz drugih sportova da se rekordi ne ruše svaki dan i na svakom natjecanju. Iako nas je Rux navikao na rekorde tko može reći da i ovaj rezultat nije vrhunski? Jer 220 kg na benchu bilo je dovoljno za ispunjenje strogih normi za sudjelovanje na natjecanjima tzv. Arnold lige. Također, ovim rezultatom je Rux zauzeo treće mjesto u kategoriji.

Kako je ovo natjecanje bilo izlučno, Rux je ciljano išao po svoju ulaznicu i to ostvario. Nadamo se da ćemo iduće godine na proljeće pisati o novim uspjesima najboljeg hrvatskog benchera u SAD-u gdje će se u Columbusu, Ohio održati Arnold’s Festival.

Gs Press