Predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić priopćenjem se obratio javnosti. Prenosimo ga u cijelosti.

HDZ Ličko-senjske županije i ja kao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a u cilju točnog i potpunog informiranja javnosti, naših sugrađana te članova najveće, najuspješnije i vodeće hrvatske političke stranke želimo ukazati na manipulacije i laži koje se počinju pojavljivati u javnosti kao dio izborne pretkampanje.

Svjedoci smo kako je bivši član HDZ-a Darko Milinović u medijskom istupu proteklih dana, u strahu od izbornog poraza i panike kada je saznao ime HDZ-ovog kandidata za Ličko-senjskog župana na nadolazećim izborima, na gospodina Ernesta Petryja, krenuo u kampanju iznoseći određene informacije kojima ustvari sam sebe demantira.

Svjedoci smo kako gospodin Milinović određene neprovjerene i paušalne informacije prilagođava onome što mu se u tom trenutku čini pogodno za njegovu političku borbu i difamiranje njegove bivše stranke uz čiju je potporu izabran na funkciju koju danas obnaša.

Unatoč tim informacijama koje se sada koriste kao nekakav „dokaz“ nezadovoljstva članstva izborom kandidata za župana Ličko-senjske županije, dok su se iste prije samo nekoliko mjeseci koristile kao potvrda snage nekog nedoživljenog i neostvarenog političkog projekta Darka Milinovića, istina je kako je HDZ i danas najjača stranka u Ličko-senjskoj županiji.

HDZ danas u Ličko-senjskoj županiji ima preko 8.500 članova koji čvrsto podržavaju politike i programe naše stranke te aktivno sudjeluju u radu te političkom djelovanju kojim želimo poboljšati uvjete života svih građana naše županije.

Uvjereni smo kako će navedeno potvrditi i rezultati nadolazećih izbora na kojima će u utrci za župana pobijediti Ernst Perty, dugogodišnji član HDZ-a i jedan od osnivača Mladeži HDZ-a koji je privržen iskonskim vrijednostima HDZ-a i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana od samih početaka.

Za razliku od nekih drugih kandidata koji su bili članovi nekih mladeži iz bivših sistema.

U cilju rješavanja brojnih problema s kojima se susreću naši sugrađani diljem Ličko-senjske županije smatramo kako bi navedenim osobama bilo bolje da se bave rješavanjem tih problema i nuđenjem konstruktivnih projekata koji će pomoći našoj županiji, a ne da se fokusiraju na HDZ. Usmjerenost rada HDZ-a u našoj županiji, kao što je to bilo i do sada, će prije svega biti na tomu da svakom aktivnošću, programom i projektom sustavno doprinesemo razvoju Ličko-senjske županije i Republike Hrvatske.

Predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ                                                                                               Marijan Kustić