3. lipnja 2022. godine, sa startom na Kninskoj tvrđavi, na utrku života u dužini 171 kilometar kreće Marijan Butorac, poznato lice s Trail scene, član Atletskog kluba Velebit 2001. 

KING’S RACE (171 km) je najduža i najljepša staza koja spaja Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Staza spaja najzanimljivije lokacije ovih dviju županija, međunarodnog je karaktera te je 13 prijavljenih država u 5 kategorija. 

Staza prolazi cijelom dužinom Parka prirode “Dinara” što je ujedno i transverzala planine Dinare i Kamešnice sa startom u Kninu i završetkom u gradu Sinju. Teren staze je tehnički zahtjevan, ima ponešto makadamskih cesta, uspona od manjih do poprilično velikih, trčanje po izvanrednim grebenskim stazama na visinama između 1600 m do 1900 m gotovo cijelom dužinom uz spektakularne panorame što opravdava naziv same utrke.

Marijan se zadnjih mjeseci intenzivno pripremao za navedenu utrku, ali je važno napomenuti da iza sebe ima zapažene rezultate i uspjehe koji su mu uvelike pomogli kako bi ostvario svoj životni pothvat na utrci ukupne dužine 171 km.

Na dosadašnjim nastupima i utrkama uz Marijana je obično uvijek njegova životna podrška, supruga Dijana, koja će mu i na ovoj utrci pružiti potporu kao i ostali članovi AK Velebit 2001  koji će nastupiti na utrkama u dužini 42 i 20 km.

M.P.