Član Atletskog kluba Velebit 2001, Marijan Butorac je uspješno svladao i istrčao jednu od najtežih hrvatskih Trail utrka koja je ujedno i po prvi put organizirana pod nazivom „Ultra Trail Dinarides“, a staza utrke proteže se cijelom dužinom Parka prirode “Dinara” što je ujedno i transverzala planine Dinare i Kamešnice sa startom u Kninu i završetkom u gradu Sinju. Kings race je utrka dugačka 171 kilometar, te je dužinom, težinom i s ukupno preko 8400 metara visinke razlike pravo ispitivanje granica ljudskih sposobnosti  u svakom pogledu.  Od ukupno prijavljenih 20 natjecatelja njih 10 je završilo ovu izuzetno zahtjevnu utrku, a Marijan je na cilj stigao peti u ukupnom poretku, nakon 37 sati, 21 minutu i 11 sekundi nadljudskog napora.

Izuzetno tehnički zahtjevnu utrku Marijan je trčao po teškom i sparnom vremenu pri dnevnoj temperaturi iznad 33 stupnja, kroz izuzetno tehnički zahtjevne terene, a utrka se odvijala i kroz dvije noći što mu je dodatno otežavalo kretanje na stazi, ali ga niti to nije spriječilo ka ostvarenju vlastitog cilja.

Za sudjelovanje na ovakvoj vrsti utrke svakom natjecatelju od velike važnosti je organizacija logistike, tehnička i moralna podrška, a Marijan je istu imao, prije i za vrijeme trajanja utrke i nakon iste,  a za što se pobrinula njegova supruga Dijana i ostali članovi AK Velebit.

Osim utrke Kings race na utrci Initation race u dužini 20 kilometara nastupila Dijana Butorac zauzevši sjajno 2. mjesto (Ž), Marija Pađen koja je zauzela 6. mjesto (Ž.) te je na istoj utrci nastupio Igor Šikić.

Iskrene čestitke Marijanu na velikom životnom podvigu te ostalim članovima AK Velebit 20021 na ostvarenim rezultatima!

M.P.