U protekla 24 sata (24./25. veljače 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela,  dvije prometne nesreće i nestanak osobe.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom iz Poduma zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe i 31-godišnjakom iz Poduma zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanja.

Maloljetnik se sumnjiči da je u vremenu od 16. do 19. studenog 2019. godine provalio u skladište u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz kojeg je otuđio razni građevinski materijal (232 vreće cementa, 10 komada gipsanih ploča, 319 pakovanja laminata, 10 kaca zapremnine od 500 litara, 34 vreće ljepila za gipsane ploče) u vrijednosti od 31. 259 tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je 31-godišnjak od osumnjičenog maloljetnika kupio 10 kaca zapremnine od 500 litara iako je znao da je on  iste pribavio počinjenjem kaznenog djela.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave za tešku krađu, te kaznena prijava zbog kaznenog djela prikrivanja.

Noću 23./24. veljače 2020. godine u Perušiću, nepoznati počinitelj provalio je u zgradu zdravstvene ustanove, nakon čega je provalio u prostorije privatne ordinacije iz koje je otuđio novac, a potom u prostorije ljekarne iz koje je otuđio lijekove.

U vremenu od 1. do 24. veljače 2020. godine u mjestu Prvan Selo, Općina Perušić, nepoznati počinitelj je s njive otuđio 5 rolo bala sijena i 3 rolo bale sijena zapalio, oštetivši 61-godišnjaka iz Prvan Sela.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće evidentirane su na području Korenice, te je jedna s lakše ozlijeđenom osobom, a druga s materijalnom štetom.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.