Najbolji hrvatski trail trkač Josip Meštrić pobjednik je SKY BOŠT-a; braća Narandžić izdominirala na ostale dvije utrke!

Danas je u organizaciji Parka prirode Velebit, Atletskog kluba Velebit i Općine Karlobag održana SKY BOŠT utrka koja je ove godine uz dvije rekreativne utrke bila domaćin i iznimno zahtjevne kvalifikacijske utrke za svjetsko prvenstvo u skyrunningu koje će se u rujnu održati u Španjolskoj.

Od ukupno tri utrke dvije su startale na Baškim Oštarijama dok je ona najteža – skyrunning utrka svoj start imala u Karlobagu na kojem je 27 vrhunskih trkača pokušalo izboriti kvalifikaciju za svjetsko prvenstvo trčeći dionicu dugu 30 km od Karlobaga do Baških Oštarija.

Među respektabilnim imenima na skyrunning utrci našli su se tako skyrunneri iz četiri države – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Irske i Norveške a među njima i Nikola Špoljar, “kralj” hrvatskog planinskog trčanja i višestruki hrvatski reprezentativac, Ante Pešić Golub, višestruki reprezentativac i pobjednik Škarpinga te rekorder Mosor Grebeninga, Matej Ivančić, dvostruki pobjednik Ultra Trail Dinarida koji je među top tri ultra trail trkača, Marin Mandekić, višestruki reprezentativac u trailu, pobjednik Velebit ultra traila, te Benjamin Vuk, hrvatski reprezentativac u trailu. Uz njih bio je tu i Danijel Krstulović Opara koji je prvi obišao hrvatsku planinarsku obilaznicu u komadu u pothvatu koji je trajao dva mjeseca te 13 trkačica među kojima Maja UrbanZrinka Deur i “živa legenda” Darija Bostjančić osvajačica Mount Everesta, Cho Oyu i Aconqague.

Pobjednik SKY BOŠT utrke u muškoj konkurenciji sa vremenom 3:35 je Josip Meštrić, inače najbolji hrvatski trail trkač, poznat i kao Luka Modrić hrvatskog traila dok je drugi Danijel Krstulović Opara sa vremenom 3:43:41 dok je treći na cilj stigao Benyamin Vuk u vremenu 3:45:09.

U ženskoj konkurenciji gotovo istovremeno uz stotinku razlike u cilj su ušle Zrinka Deur u vremenu 4:41:12 i Ivana Vrvilo Baučić (4:41:13) dok je treća na cilj stigla  Darija Bostjančić u vremenu 4:46:50.

Na rekreativnim utrkama “BOŠT Family Time” i “BOŠT 4 You” teško je bilo izbjeći dominaciju braće Narandžić koji već neko vrijeme oduševljavaju rezultatima

Rezultati “BOŠT Family Time” ( muškarci i žene)

 1. Đorđe Narandžić 34:07
 2. Zoran Narandžić 34:52
 3. Andro Ribarić 36:06

 1. Lena Mišić 48:09
 2. Marta Prpic Ribarić 50:02
 3. Ružica Mihaljević 1:02:53

Rezultati “BOŠT 4 You”

 1. Dragan Narandžić 1:21:00
 2. Goran Narandžić 1:23:00
 3. Ivan Ivić 1:28:00

 1. Jelena Mikinšić 1:59:00
 2. Natalija Golubić 2:07:48
 3. Ela Košanski 2:13

(BOŠT/foto panoramske fotografije: Blue Moon/Stjepan Dragaš)