Pickleball club Nikola Tesla Croatia s Osnovnom školom “Milan Sekulić” Lovinac provodi izvanškolsku B2 aktivnost u sklopu eksperimentalnog programa Ministarstva znanosti i obrazovanja „Eksperimentalni program Osnovna škola kao cjelodnevna škola: uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja.“

S obzirom na nedostatak dvorane, klub s prilagodbom kreativno provodi izvanškolsku aktivnost. Za sunčane dane, igranje se odvija na vanjskim terenima, dok se za kišne dane u učionici stvaraju improvizirane igre uz pomoć reketa i plastičnih loptica s rupicama.

Budući da su došli kišni dani, voditelj Dino Jelić je s djecom radio na poboljšanju motoričkih sposobnosti uz rekete, loptice i različite dodatne rekvizite. Djeca se kroz radionice potiče na timski rad uz razvoj fizičkih aktivnosti.

Uz razvoj sportskog duha i motoričkih sposobnosti, djecu se potiče na društvenu osviještenosti. S obzirom na to da je zadnja srijeda u veljači posvećena Danu ružičastih majica, odnosno borbi protiv vršnjačkog nasilja, djeca su kod kuće razmišljala na koji način sportske aktivnosti i pickleball utječu na smanjenje vršnjačkog nasilja.  Izražavajući svoje spoznaje kreativno, djeca su zabilježila i ilustrirala načine na koje pickleball djeluje kao odvraćajuća mjera od nasilja. Nadalje, poduzeli su korak dalje izrađujući edukativni video koji prikazuje strategije prevencije nasilja među vršnjacima.

“Ponosni smo na naše polaznike radionica zbog njihove entuzijastičnosti i predanosti kako sportskim aktivnostima tako i društvenim problemima.” izjavio je Dino Jelić, voditelj pickleball radionica.

Pickleball club Nikola Tesla Croatia nastavlja promicati spajanje sporta i društvene svijesti, osnažujući mlade da postanu nositelji pozitivnih promjena kako na terenu tako i izvan njega.

Gs Press