Lina Strilić od sada i službeno u društvu najboljih!

0

Naš portal već niz godina prati uspjehe ličkih sportskih zvijezda. Doslovno od njihovih malih nogu pa do statusa zvijezda. U tu plejadu mladih, upornih, talentiranih i uspješnih sportskih lumena svakako valja s ponosom istaknuti Gospićanku Linu Strilić, košarkašicu koja se gotovo isključivo sama izborila za respektabilnu pripadnost hrvatskih sportašica kojima je doslovno „samo nebo granica“.

Mnoštvo zabijenih koševa, fenomenalnih asistencija i općenito raskošna igra koja prati ovu 19-godišnju članicu mlade ženske košarkaške reprezentacije U20 sada je dobila novu dimenziju. Naime, Lina Strilić postala je nova igračica ŽKK „Ragusa“ iz Dubrovnika.

Nakon dvije godine provedene u KAŽL s kojom je osvojila prvenstvo Hrvatske za kadetkinje te dva srebra u juniorskoj konkurenciji, mnogi su košarkaški znalci Lini ukazivali pozornost i pozivali je u vodeće hrvatske klubove. Ova skromna i radišna djevojka odlučila je svoju karijeru nastaviti u Dubrovniku i sada je potpisala Ugovor za aktualne prvakinje Hrvatske. Uz ovaj angažman njezin novi klub ovu sezonu će se osim u Hrvatskoj Premijer ligi, natjecati i u Eurocupu.

S obzirom na dosadašnje sportske reference ova mlada i iznimno perspektivna igračica već je vrlo uspješno igrala za U18 i U20 Hrvatsku reprezentaciju na Europskim prvenstvima.
Hrabra i ustrajna djevojko, želimo ti da svojom igrom i dalje s ponosom pronosiš imena svojega grada, Like i Hrvatske.

Gs Press