U cilju promocije policijskog poziva među mladima, Policijska uprava ličko-senjska organizira Dan otvorenih vrata u dvije lokacije. Ovaj događaj odvija se u kontekstu natječaja koje je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u školskoj godini 2023./2024. te za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović”, s ciljem upisa ukupno 600 polaznika i učenika.

Dan otvorenih vrata održat će se 10. svibnja 2023. godine, od 10:30 do 12:30 sati, u Sportskoj dvorani srednje škole u Otočcu, te 12. svibnja 2023. godine, od 10:00 do 12:00 sati, u Gradskoj-školskoj Sportskoj dvorani u Gospiću.

Posjetitelji će imati priliku svjedočiti pokaznim vježbama pripadnika Interventne jedinice policije, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti te tehnike borilačkih vještina. Također, bit će postavljeni edukativni postavi kako bi se prisutni mogli upoznati sa svim rodovima policije, opremom i tehnikom koju koriste, dok će policijski službenici kriminalističke policije prezentirati obavljanje očevida te metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.

Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.

Gs Press