Pod motom inspiriramo poljoprivredu te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske te Ličko – senjske županije, 22. ožujka u prostorijama Kulturno – informativnog centra u Gospiću u hibridnom obliku organizirat će se prvo izdanje poljoprivredne konferencije Ličanka. Očekuje se da će konferenciju otvoriti ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, a bit će predstavljena tematika vezana za strategiju digitalne poljoprivrede Republike Hrvatske od strane državnoj tajnika Zdravka Tušeka. Konferencija ima četiri tematska sklopa: „Strateške smjernice hrvatske poljoprivrede“, „Praktična rješenja za ličku poljoprivredu“, „Izvori financiranja“ i „Poljoprivredni identitet Like“, na kojima će se govoriti o strateškim smjernicama i potencijalima ličke poljoprivrede.

Predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić u najavi konferencije izjavio je: ‘Lika i lička poljoprivreda predstavljaju skriveni dijamant potencijala, ne samo za ruralni razvoj, već i za nadogradnju postojećih poljoprivrednih kultura i djelatnosti te stvaranje novih. Osim što će ova konferencija pružiti poruke strateških smjernica, ona ima za cilj stvoriti novu percepciju brendiranja proizvoda ličkoga kraja, koji polako stvaraju svoj identitet na kvaliteti. Konferencija se održava na Svjetski Dan voda, koje su temelj razvoja čiste ekološke poljoprivrede kojom Lika obiluje.’

Na konferenciji se očekuje 100 sudionika, te više od njih 200 koji će imati priliku sudjelovati bez plaćanja kotizacije online na ovom događaju.

Dodatne informacije: Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora, 098 417 108

Gs Press