Lagani snijeg u Gospiću. Sljedeći tjedan temperature do -20 C

0

U Gospiću trenutno pada lagani snijeg i temperatura zraka se vrti oko 0 C.  Uživajmo u ovom “toplom” razdoblju jer vremenske prognoze za idući tjedan najavljuju velike minuse!

Hrvatska danas

Oblačno uz oborinu, na moru i vjetrovito. Na Jadranu će padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija. U kopnenim predjelima većinom snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 °C.

Hrvatska sutra

Na kopnu oblačno, ponegdje uz snijeg i daljnje stvaranje snježnog pokrivača. Najmanje snijega očekuje se na sjeverozapadu. Na moru promjenljiva naoblaka, a mjestimice malo kiše past će uglavnom u Dalmaciji, dok na sjevernom Jadranu može biti snijega nošenog burom. Duljih sunčanih razdoblja bit će u Istri. Vjetar na kopnu slab, prijepodne i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, koja će popodne slabjeti. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -4 do 1 °C. Na moru najniža temperatura od 2 na sjevernom Jadranu do 8 na jugu Dalmacije, a najviša dnevna većinom od 5 do 10 °C.

Stižu minusi slijedeći tjedan

Detaljna prognoza Gospić po satima

 

Gs Press / DHMZ / neverin.hr