Od mnoštva informacija koje nam upućujete, štovani čitatelji, za danas smo odabrali jednu staru tek nekoliko sati. Tiče se načina na koji građani Gospića (ne)mogu odlagati svoj kućni otpad.

Prema informaciji našeg čitatelja on se s malom auto-prikolicom zaputio na gradsko smetlište Rakitovac kako bi odbacio manju količinu otpada. Zaustavio ga je djelatnik Komunalca i rekao mu kako to ne može učiniti. Na traženje našeg sugovornika koji je htio platiti istovar smeća, rečeno mu je da ni to nije moguće.

Ostaje pitanje gdje odlagati komunalni otpad, ako ne na deponiji Rakitovac? Možda po živicama oko Gospića ili čak u Parku prirode Velebit. Prije nešto više od godine dana objavili smo tekst po kojem je netko nepoznat na odlagalištu Rakitovac istovario desetke tona kancerogenog salonita. Digla se tada i politička prašina u čaši vode čiji je zaključak bio: Sve je to po Zakonu!

Građani se također javljaju za sramotni račun za odvoz smeće.  Starija populacija koja jedva preživljava sa malom mirovinom je dobila račun za odvoz komunalnog otpada kao da su 4 puta izvezli kantu, a ustvari je odvezena jedva jednom mjesečno, i za to moraju izdvojiti 95,82 kn jednako kao tamo gdje je otpad odvezen četiri puta!

Sve je to povezano sa praznom kasom grada Gospića, a manjak se mora negdje nadoknaditi.  Za manjak je kriva korona, Ukrajina, Rusija, Marija Terezija, a nikako ovrha koja je sjela na račun grada Gospića.  Tu ovrhu ćemo mi građani platiti, a za to neće nitko odgovarati. Kako neslužbeno doznajemo, radi se ovrsi od oko 3.000.000,00 kuna, a isto tako doznajemo da to nije sve.  Da ne bi bilo “rekla kazala”, službeno ćemo upitati gradsku upravu da nam potvrde ili demantiraju već poznate činjenice!  Vidjeti ćemo koliko je TRANSPARENTNA informacija!!!

GS press