Tijekom proteklog vikenda (15. – 18. siječnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Kriminalitet

U vremenu od 17. prosinca 2020. godine do 16. siječnja 2021. godine u mjestu Krivi Put, na neograđenom prostoru vjetroelektrane u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu, nepoznati počinitelj je sa vjetroagregata demontirao i otuđio bakrene elektrovodiče u dužini od 500 metara.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

cijene metala: https://www.acs.at/hr/usluge/cijene-metala

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca, Korenice i Senja.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 9 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu, kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.95 g/kg).

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je držanjem životinja bez nadzora na području Senja, te je vlasniku psa uručeno izvješće o počinjenom prekršaju.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska