Učenici i učitelji OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj uključili su se u kampanju „stopAgeism“(udruge starKA), odnosno u kampanju protiv starosne diskriminacije koja će se provoditi tijekom ove nastavne godine.

Ciljevi ove kampanje su suzbijanje i smanjivanje starosne diskriminacije, povećanje međugeneracijske solidarnosti, bolje razumijevanje starenja među mlađom populacijom, promoviranje pružanja pomoći starijima kao i poticanje volonterskog rada.

U sklopu kampanje održane su učeničke radionice na kojima se kroz razgovor, igru asocijacija te izradu poruka za starije generacije nastojalo osvijestiti učenike o važnosti suzbijanja i smanjivanja starosne diskriminacije, o postojanju iste, o njenim oblicima i štetnosti.

Aktivnošću od planiranja do provedbe učenici su izradom limunade i njezinom prodajom osigurali određena novčana sredstva koja će koristiti u humanitarne svrhe. Odlučili su u ovo predblagdansko vrijeme pokazati kako se društveno odgovorne osobe razvijaju od najranije dobi te iskoristiti prikupljena novčana sredstva za kupnju prigodnih darova za najpotrebitije starije osobe iz svoje zajednice.

„Povećajmo međugeneracijsku solidarnost!“

GS Press