Uz ranije realizirane projekte na području Općine Lovinac u 2023. godini, a vezane za cestovnu infrastrukturu sufinanciranu iz sredstava Vlade RH odnosno Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Uprave za obnovu i stambeno zbrinjavanje Ministarstva graditeljstva i državne imovine i Županijska uprava za ceste Ličko-senjske županije u ovoj će godini dati značajan doprinos popravljanju cestovne infrastrukture na području Općine Lovinac.

Tako je ovih dana započela obnova županijske ceste Gornja Ploča – Mogorić, koju će se u ovoj godini postavljanjem novog asfaltnog sloja obnoviti u punoj širini postojeće ceste u dužini od 1.400 metara. Za ove će radove Županijska uprava za ceste izdvojiti 107.215,78 eura. Riječ je o davno asfaltiranoj cesti na kojoj je postojeći stari asfalt u potpunosti dotrajao te je bila nužna njegova obnova koja će pridonijeti bržem i sigurnijem prometovanju kako stanovnika naselja Gornja Ploča tako i svih sudionika u prometu tom cestom.

Danas su uz ravnatelja Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije Luku Matijevića, gradilište navedene ceste posjetili i obišli i načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić, zamjenica načelnika Branka Veselinović i općinski vijećnik iz naselja Gornja Ploča Milan Štulić, koji su Županijskoj upravi za ceste odnosno Ličko-senjskoj županiji zahvalili na uloženim sredstvima i nastojanju da se županijsku cestovnu mrežu na području Općine Lovinac učini što boljom.

Gs Press