U predivnom ambijentu crkve sv. Josipa u Karlobagu, sinoć je održan koncert klasične glazbe. Na repertoaru je bilo nekoliko remek-djela klasične glazbe, a izvedbu je vodio talentirani umjetnik Paulo Rušnov.

Program koncerta obuhvaćao je djela Johann Sebastiana Bacha, Domenica Scarlattija, Davora Bobića, Vyatcheslava Semyonova, Stanley Myersa i Franza Schuberta. Posebno je zanimljivo bilo slušati Sonata br. 2 “Posthumna” Davora Bobića, kao i predivnu Cavatinu Stanleya Myersa u aranžmanu Eythora Thorlakssona.

Paulo Rušnov, rođen 1996. godine u Zagrebu, ima impresivnu glazbenu karijeru. Završio je osnovnu glazbenu školu “Ferdo Livadić” u Samoboru, srednju glazbenu školu u Glazbenom učilištu “Ely Bašić” te preddiplomski studij klasične harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli. Kroz svoje školovanje, nastupao je kao solist s Akademskim harmonikaškim orkestrom Muzičke Akademije u Puli, te na brojnim drugim prestižnim događanjima.

Osim solističkih nastupa, Rušnov je postigao zapažene rezultate na raznim natjecanjima, među kojima se ističu prve nagrade na Hrvatskim natjecanjima za harmoniku u Daruvaru i posebna nagrada na Lions Grand Prix XXIII. u Rijeci. Za svoje izvanredne rezultate u 2022. godini, dodijeljen mu je Oskar znanja od strane Agencije za odgoj i obrazovanje.

Uz solističku karijeru, Rušnov je također postigao uspjehe u komornoj glazbi. Sa kvartetom “2×2”, osvojio je brojne nagrade, uključujući Rektorovo priznanje i prvu nagradu na međunarodnom festivalu harmonike i komorne glazbe “EUFONIJA” u Novom Sadu.

Od 2019. godine, Rušnov predaje harmoniku i klavir u OGŠ pri OŠ dr. Jure Turića u Gospiću. Također je umjetnički voditelj i dirigent Akademskog harmonikaškog orkestra “Ivan Goran Kovačić” u Zagrebu.

Ovaj koncert u Karlobagu bio je prilika da se publika upozna s nevjerojatnim talentom i strašću Paula Rušnova, koji nastavlja obogaćivati hrvatsku glazbenu scenu svojim izvanrednim izvedbama.

Gs Press