Komemoracijom kod spomen obilježja u Egeljcu u Svetom Roku danas su brojni mještani Općine Lovinac i njihovi gosti u povodu obilježavanja Dana progonstva lovinačkog kraja, odali dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata, među kojima je 9 poginulih hrvatskih branitelja i 38 ubijenih civila.

Tako su načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Lovinac Josip Vrkljan kod spomen obilježja položili cvijeće i zapalili svijeće. U ime Ličko-senjske županije na komemoraciji je  nazočio i ličko-senjski župan Ernest Petry koji je također kod spomen obilježja položio vijenac i zapalio svijeću. Posebno dragi gosti lovinačkog kraja danas su bili i članovi Udruge 100% ratnih vojnih invalida Domovinskog rata prve skupine koji su nazočili komemoraciji i na Svetoj misi održanoj nakon komemoracije u župnoj crkvi u Svetom Roku, koju je predvodio župni kapelan fra Kristijan Radas.

U sklopu programa obilježavanja Dana stradanja mještana lovinačkog kraja sinoć je u maloj dvorani KIC-a u Lovincu održana i promocija nove knjige Tihomira Dujmovića “Hrvatske povijesne istine”, koji događaj su s velikim zanimanjem popratili mnogobrojni stanovnici općine Lovinac.

Gs Press