U holu Kulturno-informativnog centra Gospić u organizaciji Udruge 100 postotnih Hrvatskih ratnih vojnih  invalida I. skupine   danas je  održan Okrugli stol na temu „Utjecaj i posljedice negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima“. Predsjednik Udruge 100 postotnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški pojasnio je kako su uzroci takvih odnosa prema 100 postotnim HRVI i općenito prema hrvatskim braniteljima brojni i dolaze iz pomalo neočekivanih izvora.

-Zato su s nama danas predstavnici brojnih udruga, studenata Crkve i medija kako bismo zajednički definirali razloge današnjeg stanja u našem društvu. O uzrocima se može polemizirati, ali su posljedice takvog odnosa prema invalidima  brojna samoubojstva branitelja.

Ovakvi okrugli stolovi održat će se u Zagrebu, Vukovaru, Osijeku, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Zadru i Splitu. Danas smo u Gospiću. Zato vjerujem da  ćemo doći do srži problema te negativne percepcije i moći ih definirati javnosti. Mi već imamo neke pokazatelje pa ćemo u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja pokrenuti rješavanje tih problema.

Do sada smo zaključili da su glavni problemi u toj pogrešnoj i negativnoj percepciji članova Udruge 100 postotnih HRVI mediji i nakon toga politika, istaknuo je Đuro Glogoški.

Gs Press