U znak priznanja za osobit doprinos u razvoju i afirmaciji novinarstva na području Ličko-senjske županije, naš kolega novinar Marin Smolčić, primio je zahvalnicu župana Ernesta Petryja. Zahvalnica koja mu zbog tehničkih razloga nije bila dodijeljena na obilježavanju Dana Ličko-senjske županije uručena mu je danas.

Marin Smolčić nije samo novinar, već povjesničar vlastite profesije s bogatim iskustvom koje seže još iz vremena Domovinskog rata. Kao pripadnik 9. gardijske brigade Vukovi, Smolčić je bio na prvim crnim linijama borbe za našu domovinu, a njegovo iskustvo rata utjecalo je na njegov novinarski rad, dajući mu jedinstvenu perspektivu i duboko razumijevanje situacija o kojima je izvještavao.

Nakon rata, Smolčić je svoju novinarsku karijeru nastavio kao dugogodišnji direktor i glavni urednik Radio Gospića. Njegov rad tu nije prošao nezamijećen. Između ostalih, bio je poznat po svom oštroumnim kolumnama, analitičkom pristupu i nepokolebljivoj posvećenosti istini.

Osim rada na radiju, Smolčić je bio aktivni novinar Novog lista, portala Lika online i Gspress, gdje je nastavio svoj angažman i danas, ostavljajući neizbrisiv trag u regionalnom novinarstvu.

Priznanje koje je Smolčić primio od župana Petryja simbolizira njegovu neumornu posvećenost novinarstvu i odraz je poštovanja koje njegovi kolege i zajednica osjećaju prema njemu.

Čestitamo kolegi Smolčiću na dobro zasluženoj nagradi i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu. Njegov doprinos novinarstvu na području Ličko-senjske županije ostavio je dubok trag, a ovom zahvalnicom cijenimo i slavimo njegovu neumornu posvećenost novinarstvu.

Gs Press