Klaster Lika Destination, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Srednjom školom Otočac, Srednjom školom Plitvička jezera i Strukovnom školom Gospić, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, pokrenuo je projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici”. Cilj ovog projekta je pružiti ciljanim skupinama, uključujući srednjoškolce, nezaposlene, poslodavce i djelatnike u turizmu, uvid u mogućnosti zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

Projekt uključuje set od ukupno 15 radionica, kojima će se srednjoškolcima i nezaposlenima predstaviti mogućnosti zapošljavanja u turizmu na destinaciji Lika. Radionice će imati praktičan pristup, s konkretnim primjerima i prezentacijama poslodavaca iz lokalne zajednice. Uz to, sudionici će se upoznati s osnovama pokretanja vlastitog poslovanja te će imati priliku posjetiti terenske lokacije kako bi se bolje upoznali s turističkim potencijalima regije.

Ovaj projekt je dio šireg napora da se potakne gospodarski rast i razvoj u turističkoj industriji u Lici. Klaster Lika Destination i njegovi partneri vjeruju da će projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici” pružiti potrebne resurse i informacije kako bi se ova regija pretvorila u živahnu turističku destinaciju te pružila mogućnosti za karijeru i zapošljavanje lokalnom stanovništvu.

Gs Press