Popuštanje korona-mjera u većem dijelu Europe već se pozitivno odrazio na turistički moving u našem priobalju. Dobre vijesti stižu od svakud. Tako su u Uredu Turističke zajednice općine Karlobag zadnjih dana zaredali dolasci i upiti stranih gostiju koji traže svoj djelić zemaljskog raja u Karlobagu. Uz besprijekorno čisto i sve toplije more, u primorskom gradiću čiju opuštajuću čaroliju i urednost je teško naći negdje drugdje. Oni koji su već bili u Karlobagu „na sva usta“ hvale plažu Tatinju, šetnice uz more i zalazak Sunca kakav treba doživjeti.

Na svega 20 minuta vožnje automobilom, na Baškim Oštarijama, nalazi se hostel. Jedna sasvim druga, „osvježavajuća priča“ s vrhunskom kuhinjom, neponovljivim Velebitom i općenito s ambijentom kakvog je teško naći tijekom ovih lipanjskih vrućina.
Ivanka Šegota iz TZ Karlobag govori kako se zadnjih dana intenzivirao dolazak stranih turista koji traže poneku informaciju više o Karlobagu i njegovoj okolici.

-Najviše dolaze Nijemci, nešto Poljaka i domaćih gostiju. Živnuli su i upiti vlasnika kuća i apartmana tako da se po turističkim pitanjima sve vraća u normalu. Prava sezona tek dolazi i vjerujem da će biti dobra. Barem malo bolja od one lanjske, kaže Ivanka.

Karlobag je unatrag nekoliko godina sve čišći, uredniji, ljepši… Zato se nemojte začuditi ako na nečijem Facebook-profilu pročitate poneki pozitivni superlativ o Karlobagu. Ovaj gradić je to svakako zaslužio.

M. S.