Karlobag će ovog prosinca mještanima i svim posjetiteljima ponuditi pravi adventski ugođaj, nudeći šarolik program koji će razveseliti sve generacije. Adventska čarolija započinje 6. prosinca dolaskom Svetog Nikole i podjelom darova u crkvi Sv. Josipa. U subotu, 9. prosinca, održat će se paljenje druge adventske svijeće na trgu Gajardin, a nakon toga će se posjetitelji moći družiti uz kuhanu vino, čaj i fritule na trgu dr. Franje Tuđmana.

Tradicija se nastavlja 13. prosinca sa zajedničkim sjajem božićne pjesnice povodom blagdana Sv. Lucije u dvorani samostana. Radionica izrade božićnih ukrasa očekuje vas 15. prosinca, dok će se paljenje treće adventske svijeće upriličiti 16. prosinca, kada će se također održati turnir u ping-pongu i stolnom nogometu na terenima “Bura gyma”.

Božićni pub kviz u hostelu “Baške Oštarije” 18. prosinca dodaje zabavnu notu adventskom vremenu, a “Paint and wine” event u hotelu “Palace Vrkljan” 20. prosinca pružit će kreativan izlazak uz umjetnost i dobru kapljicu. Najmlađi će doći na svoje 22. prosinca školskom priredbom “Događaj iznenađenja za najmlađe”.

Vrhunac adventskih događanja je “Čarobni božićni dan” 23. prosinca, sa Photobooth-om, humanitarnim kotlićem na trgu dr. Franje Tuđmana, i božićnim nogometnim turnirom. Paljenje četvrte adventske svijeće 24. prosinca učinit će večer posebnom, a glazbeni program grupe “Millenium” od 18 do 22 sata osigurat će veselu atmosferu.

Za kraj, “Grinchmas trail, Karlobag 2023” 26. prosinca i “Novogodišnji noćni uspon do Sv. Vida” 30. prosinca pozivaju avanturiste da se pridruže, a sve završava 31. prosinca dočekom u podne uz glazbeni program na Baškim Oštarijama. Advent u Karlobagu obećava duh zajedništva, veselja i tradicije, pozivajući sve da budu dio božićne čarolije.

Gs Press