U sklopu proslave Dana općine Karlobag u prostorijama općine održano je svečano potpisivanje okvirnog sporazuma za treću fazu sanacije karlobaške rive u vrijednosti nešto većoj od 4,8 milijuna kuna. Potpisivanju sporazuma nazočili su uz domaćina, načelnika Borisa Smojvera i predsjednika Općinskog vijeća Općine Karlobag Mate Bačića i župan ličko-senjski Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković-Brkljačić, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička Jezera Tomislav Kovačević, ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić i predsjednik uprave tvrtke Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice Arsen Bistričić.

Kako je istaknuo načelnik Smojver, radovi na ovoj dionici rive očekuju se u zimskom periodu.

Zahvaljujem se resornom ministru Olegu Butkoviću i državnom tajniku za luke Josipu Bilaveru što su imali sluha za Općinu Karlobag i stanje naše lučke infrastrukture. Bez njihove pomoći ne bi mogli napraviti ni dvadeset posto od onoga što je dosad napravljeno. Nadamo se da će nas i u idućem periodu pratiti, jer osim ove faze imamo dvije faze obnove luke, a isto tako ne smijemo zaboraviti da su nam u ovoj godinu već pomogli u luci Barić Draga u kojoj se sada odvijaju radovi vrijedni 2,5 milijuna kuna.. Župan i mi smo danas prošli obnovu gradske plaže koju su sufinancirali Ministarstvo mora i Ličko-senjska županija i mi im se ovim putem zahvaljujemo, kazao je načelnik Smojver.

Župan ličko-senjski Ernest Petry nije krio zadovoljstvo radovima i investicijama u ovoj općini.

Možemo kazati da smo ponosni da se ova općina počela razvijati u pomorskom dijelu i fazi turizma. Načelnik je naveo investicije u području Barić Drage, a nedavno je izdana i lokacijska dozvola za vodovod, tako da će i daj dio podvelebitskih mjesta imati osiguranu pitku vodu. Gledajući ove investicije koje je naveo načelnik, a koje se odnose na plažu i ribarski trg, kao i investicije u komunalnu infrastrukturu, odnosno rive, možemo reći da smo zadovoljni onim što je napravljeno u proteklih godinu dana uz support Vlade RH i resornog ministarstva. Zahvaljujem se u svoje ime ministru Butkoviću i državnom tajniku Bilaveru. Nadamo se da će se poštivati rokovi i da će radovi u Karlobagu započeti kroz desetak dana. Vezano uz plažu koja se obnavlja, županija će u novoj godinu uvrstiti u proračun dodatna sredstva za njeno uređenje, gdje ćemo mi financirati uređenje podesta sunčališta, te se nadamo da će Karlobag sljedeću turističku sezonu dočekati u novom ruhu što se svakako podružiti sezonu. I u predjelu kontinentalnog dijela općine, točnije na Baškim Oštarijama priprema se jedan ozbiljan projekt, kazao je župan Petry istaknuvši kako se nastavljaju ulaganja u sva priobalna naselja u županiji.

Okvirni sporazum su potpisali Predrag Dešić, ravnatelj Lučke uprave Senj i Arsen Bistričić, predsjednik uprave tvrtke Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice.

Ravnatelj Dešić ovom je prigodom kazao da je u 2022. Lučka uprava Senj provela dva postupka, izvanredno održavanje luke Barić Draga i luke Karlobag.

-Oba sporazuma su u vrijednosti od oko 11,5 milijuna kuna, što je kako je i načelnik općine naveo najveće ulaganje u područje Karlobaga, a sve zahvaljujući resornom ministarstvu koje je prepoznalo naše projekte. Moramo se još jednom zahvaliti ministru Butkoviću. U luke Cesarica i Baška Draga zasad nismo uspjeli uložiti značajnija sredstva i tu ćemo krenuti u projektiranje i legalizaciju tih luka kako bi mogli izraditi glavne projekte. Za sada mogu reći da ćemo u Bašku Dragu kroz dva mjeseca postaviti solarnu rasvjetu, kazao je Dešić.

GsPress