U slikovitom okruženju podno Velebita, Karlobag pokazuje kako se inovacija i inkluzija mogu spojiti na izvanredan način. Nakon što je u novo uređenje gradske plaže uloženo 1,8 milijuna kuna, postavljen je aqualift – inovativni lift za invalide i slabije pokretne osobe. Ova inicijativa jasno stavlja do znanja kako je Karlobag ne samo uložio u svoju turističku infrastrukturu, već je postavio i novi standard u pružanju usluga za sve posjetitelje, postavljajući sebe kao primjer drugim destinacijama.

Novoobnovljena gradska plaža, o kojoj smo već ranije izvještavali, sada ima novi, moderni aqualift. Ova iznimno korisna naprava omogućit će osobama s invaliditetom i slabije pokretljivosti lakši pristup moru, rješavajući dosadašnje izazove s pristupačnošću.

Ovaj korak naprijed ukazuje na stalnu predanost lokalne uprave i turističke zajednice stvaranju pristupačnijih uvjeta za sve posjetitelje. Karlobag tako postavlja visoke standarde za druge gradove, naglašavajući koliko je važno imati plažu koja je dostupna i sigurna za sve, bez obzira na fizičke sposobnosti.

Ova inspirativna priča iz Karlobaga svjedoči o tome kako jedan mali grad može ostvariti veliki utjecaj na živote svojih građana i posjetitelja, potvrđujući važnost inkluzivnosti i pristupačnosti u suvremenom društvu.

Gs Press