Nikica Augustinović novi je predsjednik HSP-a izabran na redovitom saboru stranke, a u svom obraćanju izaslanicima najavio je da će raditi na daljnjem ujedinjenju pravaške političke scene, njezinom jačanju, rebrendiranju i pripremama za što uspješnije lokalne izbore u svibnju.

Nikica Augustinović je za novog predsjednika HSP-a izabran u subotu na redovitom saboru stranke koji je prvi put održan u elektroničkom obliku, priopćeno je u nedjelju iz HSP-a.

U svom obraćanju izaslanicima poručio je da mu je namjera poticati timski rad i kreativnost, te u najkraćem roku formirati tim koji će mu pomagati u operativnom vođenju stranke, ali i u pripremanju i provedbi strateških odluka.

“U prošlosti je znalo biti lutanja, nesnalaženja, podmetanja, kao i miniranja iz vlastitih redova, ali to nam je pouka za budući rad. Ono što mogu najaviti jest da ću raditi na daljnjem ujedinjenju pravaške političke scene, njezinom jačanju, rebrendiranju i pripremama za što uspješnije lokalne izbore koji nam dolaze u svibnju sljedeće godine”, poručio je novi predsjednik HSP-a.

Najavio je da će uz sustavnu skrb o pitanjima vezanim za branitelje, veću pozornost posvetiti radu s mladima, a znatan dio aktivnosti usmjeriti će i prema Hrvatima izvan Hrvatske, kako u Bosni i Hercegovini, tako i našim sunarodnjacima diljem Europe i svijeta. “Svjedoci smo, a posebno posljednjih godina, zastrašujućim razmjerima iseljavanja Hrvata, a mi vjerujemo da postoji način da se taj proces zaustavi, pa čak i preokrene”, istaknuo je Augustinović.

Da bi svoje aktivnosti i planove predstavili javnosti, najavio je da će u HSP-u “na puno viši nivo dići medijske kanale”, a veliku će pozornost posvetiti i gospodarskim, demografskim i svim ostalim pitanjima od vitalnog značaja za hrvatski narod i hrvatsku državu.

“I dalje će nam jedan od prioriteta biti lustracija, isplata ratne štete od strane Srbije, kao i sve druge aktivnosti koje smo usvojili na Programskoj konvenciji stranke u veljači 2018.”, poručio je Augustinović.

“Naravno da pritom nećemo zaboraviti svoje korijene, svoju slavnu prošlost jer onaj tko ne poznaje i ne poštuje svoju prošlost osuđen je da ponavlja greške koje je činio. I dalje ćemo osobitu pozornost posvećivati temelju moderne hrvatske države – Domovinskom ratu, kao i svima onima koji su dali svoj doprinos stvaranju i obrani moderne hrvatske države”, poručio je Augustinović.

Zahvalio je izaslanicima na iznimno velikoj potpori njegovoj kandidaturi, te čestitao svim kolegicama i kolegama izabranima u Predsjedništvo HSP te u Središnji nadzorni odbor i rekao da se raduje budućoj suradnji.

Augustinović se zahvalio i svom prethodniku, Karlu Starčeviću, koji je, kako je rekao, u nepunih četiri godine na čelu HSP-a napravio mnogo dobroga i revitalizirao stranku.

Čestitao je i najmlađim kandidatima na Saboru HSP-a – Mariji Ćaćić i Ivanu Piškoru, koji su dobili najviše glasova izaslanika, što ga, kako je rekao, osobito raduje.

Gs Press / H