Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu gradonačelnika Gospića i potvrdio raniju presudu Upravnog suda u Rijeci. Karlo Starčević kršio je Zakon RH i oglušio se na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Cijela Hrvatska bila je svjedokom da je „najpametniji„, da ne upotrijebimo neku drugu riječ u Hrvatskoj po pitanju sukoba interesa Karlo Starčević. O čemu se točno radi?

Kad je postao gradonačelnik, Starčević je morao upravljačka prava svoje firme (pivovare ) prenijeti na treću osobu. No gradonačelnik Gospića koji bi trebao biti primjer drugima,  odbio je to učiniti. Štoviše, Starčević podnosi tužbu protiv rješenja Povjerenstva o sukobu interesa Upravnom sudu. Upravni sud samo je potvrdio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Međutim, kontroverzni gradonačelnik Gospića na tu se odluku ponovno žali Visokom upravnom sudu. U novoj presudi, sasvim očekivano potvrđuje se rješenje Upravnog suda te se nalaže Karlu Starčeviću da uz kaznu od 5000 kn u roku od 60 dana prenese upravljačka prava.

Postavlja se pitanje zašto Karlo Starčević nije prenio upravljačka prava na treću osobu? Skriva li nešto u poslovanju firmi kad se toliko grčevito bori da se upravljačka prava ne prenesu na treću osobu kako nalaže Zakon?

Bahatim ponašanjem zamjerio se mnogima: Ako Karlo Starčević ima morala podnijeti će ostavku i prepustiti zamjenici da vodi Grad do izbora

Karlo Starčević je sada i onima koji su glasali za njega poznat kao bahat, isključiv čovjek, koji nikome ne vjeruje. Nije tajna da je zbog takvog načina vladanja podijelio ovaj grad, svoje najbliže suradnike koji su ga i doveli na vlast, ali i nekad moćnu državnu stranku (HSP) doveo na rub propasti. U javnosti je postao poznat kao osoba s kojom se teško može surađivati, a zbog njegovih postupaka upitno je i funkcioniranje Grada Gospića. Politički je zasigurno jasno da je Starčević stvar prošlosti, čega je i on svjestan, te se gotovo sigurno neće kandidirati na idućim izborima. Kada bi se vodio moralnim postupcima, Karlo Starčević bi nakon potvrđene odluke suda morao dati ostavku i do izbora vođenje grada prepustiti zamjenici Prši. Poznavajući Starčevića to se gotovo sigurno neće dogoditi. U tom slučaju ne preostaje nam ništa drugo nego sačekati lokalne izbore na kojim će ga građani gotovo sigurno poslati u političku mirovinu.

Gs Press / c.p.L.O.