U godini obilježavanja 25. obljetnice hrvatsko-kanadskih diplomatskih odnosa, Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova pokrenuta je humanitarna akcija kanadske udruge ratnih veterana „Wounded Warriors Canada“ pod nazivom „Battlefield Bike Ride“ koja je započela 9. lipnja, a završit će svečanom priredbom u na Plitvičkim jezerima, danas u 20 sati.

Cilj ove akcije jest razmjena iskustva u pružanju psihosocijalne pomoći ratnim veteranima i njihovim obiteljima a koja se simbolično obilježava vožnjom biciklima.

 

U vožnji biciklima sudjeluje preko stotinu kanadskih i hrvatskih veterana, a pridružio im se i veleposlanik Kanade, Nj.E. Daniel Maksymiuk, te Željko Dragašević iz HVIDR-e, u ime Ministarstva branitelja. Biciklijada je započela u Sarajevu 9. lipnja, a biciklisti su u Hrvatsku ušli u ponedjeljak, 11. lipnja na prijelazu Orah.

Biciklistička karavana jučer je stigla u Gospić, a nakon razgledavanja grada i noćenja danas su se uputili prema Plitvičkim jezerima na svečanu završnicu.

Svoj doprinos provođenju ove akcije dalo je i Ministarstvo unutarnjih poslova čiji su se policijski službenici brinuli za sigurnost svih sudionika ove biciklističke vožnje po hrvatskim prometnicama. Također, i Ministarstvo obrane dalo je svoj doprinos ovom hvale vrijednom projektu angažmanom vojnih medicinskih timova sa sanitetskim vozilom koji su pružili potporu sudionicima akcije.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here