Kakvo nas vrijeme čeka na početku 2022. godine?

0

središnjoj Hrvatskoj će prvi dan 2022. prevladavati sunčano vrijeme. Samo ponegdje će biti magle koja se može i duže zadržati. Poslijepodnevna temperatura većinom će iznositi između devet i 13 stupnjeva.

Slavoniji će također biti pretežno sunčano i razmjerno toplo, a puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Poslijepodne će temperatura uglavnom iznositi od 11 do 14 stupnjeva.

gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pretežno će biti sunčano i razmjerno toplo. Samo ponegdje će biti magle i niskih oblaka. Vjetar će uglavnom biti slab, a mjestimice i umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom će iznositi između 10 i 15 stupnjeva.

U unutrašnjosti će u nedjelju većinom biti sunčano, a samo ponegdje i maglovito. Od ponedjeljka će puhati jugozapadnjak i doći će do porasta naoblake. Kiša će najprije pasti u gorju, a u ostalim predjelima većinom u drugom dijelu utorka. Od ponedjeljka će u unutrašnjosti zapuhati povremeno umjeren jugozapadnjak, ali će i dalje biti neuobičajeno toplo.

Na Jadranu će u nedjelju vrijeme biti pretežno sunčano. Početkom tjedna doći će do postupnog naoblačenja uz kišu, većinom na sjevernom dijelu. Kao i u kopnenim krajevima, i na Jadranu će vrijeme ostati iznadprosječno toplo.

Gs Press