U subotu 10. veljače 2024. održane su  posljednje treće ovogodišnje Mačkare u Gackoj za odrasle. Na posljuednjim mačkarama predstavile su se četiri maskirane skupine te jedna pojedinačna maska. 4. mjesto i poklon paket osvojili su Bubimir i Lidija, 3. mjesto i „baksu“ vina osvojio je dvojac „Black cats“, 2. mjesto i nagradu od 50 € te bocu žestice osvojila je ženska  gostujuća skupina iz Gospića „Black widows“ koje su žalile za svojom izgubljenom mladosti dok su prvo mjesto i nagradu od 100 € osvojile blještave i šarene djevojke iz skupine „Densing Kvin“ koje su sve okupljene podsjetile na nezaboravne hitove i koreografiju grupe ABBA. Nagradnu za pojedinačnu masku osvojila je vještica.

Osim maskiranih skupina bilo je i ostalih gostiju željnih dobre zabave i plesa. Za odličnu atmosferu pobrinula se grupa Oaza iz Slunja.

U nedjelju 11. veljače u popodnevnim satima održan je dječji maskenbal koji je okupio oko dvjestotinjak djece i njihovih roditelja. Među maskama i ove su godine prevladali super junaci i princeze no bile su tu i bubamare, čarobnjaci iz Harry Pottera, vještice, drakule, klauni, bundeve, pipi duga čarapa i razne druge kreativne maske. Djeca su kroz trosatni program s animatorima iz tima „Zemlja zabave“ igrali igre, pomagali gradonačelnici Ludograda pronaći ključ, mačevali se mačevima od balona, plesali te se fotografirali s maskotama. Uz navedeno svoje plesne vještine u nekoliko su navrata pokazale i članice grupe Zumba kids Otočac pod vodstvom Ivane Tonković Jurić. Uz Turističku zajednicu Grada Otočca koja je glavni organizator Mačkara u Gackoj, u organizaciji dječjeg maskenbala donacijom slatkiša sudjelovali su DVD Otočac i Caffe bar Mario.

U nastavku pogledajte fotogaleriju. Autor fotografija je Hrvoje Kostelac – Pivac.

Gs Press