Jučer su ubijeni stečajna upraviteljica, njen muž i dva poduzetnika. Ubojica se ubio

0

ŠIBENIK je jučer oko 13 sati potresla vijest da je u izrešetanom autu u Vodicama pronađeno tijelo poznatog poduzetnika Tedija Slamića, direktora trgovačkog lanca Djelo.

Ubrzo se saznalo da Slamić nije jedina žrtva. U objektu bivše pekare Matkol u Šibeniku su pronađena još tri tijela.

Ubijeni su stečajna upraviteljica i gradska vijećnica HDZ-a Radojka Danek, njezin suprug Mario Danek te Toni Šparada, direktor tvrtke Sabirač i jedan od vjerovnika propale pekare.

Policija je odmah izašla na ulice Šibenika u potragu za Brankom Koloperom, osumnjičenim za ubojstva, koji je pobjegao u svom terencu. U potragu su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući splitske specijalce i pomorsku policiju.

Ubojica je oko 19 sati pronađen mrtav pored Vodica. Prema neslužbenim informacijama, Koloper je počinio samoubojstvo.

Policija još uvijek nije potvrdila identitete žrtava ni ubojice, objavili su samo da se ne radi o osobama iz krim-miljea te da su svi bili u poslovnom odnosu.

Očevid je trajao cijelu noć, a po završetku će policija objaviti više informacija o cijelom slučaju.

Za sada se pretpostavlja da je povod četverostrukom ubojstvu propast pekarske tvrtke koju je Koloper gradio cijeli život. Stečaj nad Matkolom pokrenut je zbog neprekidne blokade dulje od četiri mjeseca i 831 tisuće kuna duga.

Tome u prilog idu i priče iz gradskih kuloara po kojima je Koloper za propast svoje tvrtke krivio upravo Tedija Slamića te činjenica da je tri dana prije ubojstva upao na skupštinu vjerovnika jer se nije slagao s prodajom nekretnina koju je predložila stečajna upraviteljica Radojka Danek. Smatrao je kako je ponuđena cijena preniska.

Gs Press / index.hr