Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Gospića Joso Vrkljan danas je sa suradnicima obišao Dječji vrtić Pahuljica, čije proširenje je jedna od stavki njegova predizbornog programa.

“Mlade obitelji trebaju svaku pomoć kod podizanja djece i zato je proširenje dječjeg vrtića najvažnija stvar koju možemo pokrenuti u ovih kratkih deset mjeseci mandata koji su pred nama.

Za one koji ne znaju, sredstva za proširenje vrtića osigurana su iz NPOO-a i kreditom HBOR-a Gradu Gospiću. Sljedeći korak je provedba javne nabave za izvođača radova”, izjavio je Joso Vrkljan povodom posjeta Dječjem vrtiću Pahuljica.
Kad radovi budu završeni, najmlađi Gospićani dobit će 1000 kvadrata novog vrtićkog prostora, što će biti dovoljno za pet novih odgojnih grupa s ukupno 120 djece.

Dogradnja vrtića planirana je da bude moderne i samoodržive gradnje, opremljena u skladu s najvišim standardima. Na taj će način gospićki mališani dobiti kvalitetan boravak, a odgajateljice vrhunske radne uvjete.

Osim dogradnje vrtića, u programu kandidata Jose Vrkljana je i niz drugih mjera usmjerenih na zadržavanje mladih u Gospiću, među kojima su ponovno pokretanje subvencionirane stanogradnje za mlade, formiranje poticajnih građevinskih parcela za mlade te donošenje Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika.

GsPress