Kako je i bilo najavljeno teren u Kosinju jutros je obišla ekipa Stožera civilne zaštite općine Perušić, TV LOKI i djelatnici Hrvatskih voda. Doznajemo kako su lokalne prometnice u Kosinju, cesta prema Bakovcu, prema Selištu, Rudinki su od sinoć poplavljene. Kosinjski most je još uvijek prohodan te zasad kuće nisu ugrožene poplavom. Na sliv je rijeke Like je u protekla 24 sata pala manja količina novih oborina, između 2-9 l/m2.

Prema vremenskoj prognozi u narednim danima očekuju se manje količine novih oborina, uz zahladnjenje. Ako se ostvari prognozirana vremenska prognoza ne bi trebalo doći do nastavka pogoršanja stanja na slivu, što se tiče poplava. Zbog izlijevanja rijeke Like i Bakovačkog potoka na terenu su od jučer čamci civilne zaštite.

Vodostaji Gacke i pritoka su visoki, ali su u proteklih 12 sati u laganom padu. Protok rijeke Gacke iznosi 56 m3/s. Od prometnica na slivu Gacke je poplavljena lokalna cesta u Prozoru na Šatrićima zbog izlijevanja rijeke Gacke te županijska cesta Zalužnica-Doljani kod groblja u Zalužnici dijelom zbog izlijevanja vode iz potoka Bukarinovca, a dijelom zbog nakupljene oborinske vode sa poljoprivrednih površina i sa županijske ceste.

Jučer:

Danas:

Video TV LOKI:

Gs Press