U raskošnoj salvi promašaja iz Gradske uprave Grada Gospića donosimo i jedan vezan uz najavljenu  „Večer tamburice“ koji se treba održati u subotu, 23, srpnja. Za tu večer je na plakatima i web-stranicama već najavljen nastup  FA “Dr.Ante Starčević“, HKUD-a Široka Kula, KUD-a Lički Osik, FS ” Degenija”. Netko je u svojoj brzopletosti zaboravio kako Degenija neće nastupiti, kao niti HKUD Široka Kula koji tu večer nastupa u Vrlici na Večeri kola, pisme i narodnih običaja. Ova je manifestacija već ranije dogovorena.

Budući da HKUD Široka Kula redovno i vrlo rado uveličava sve lokalne folklorne manifestacije, taj „netko“ koji ih je uvrstio u subotnji program trebao je ovok folklornoj skupini nabaviti uređaje za teleportiranje kako bi se u trenutku prebacili iz Vrlike u Gospić.

Predsjednica Društva HKUD Široka Kula  Mandica Rukavina obratila se organizatorima i javnosti, s ciljem ispravka netočnih navoda od strane nekoga tko je o tome trebao voditi brigu.

Prenosimo tekst s facebook stranice u cijelosti:

Radi mnogobrojnih upita nakon postavljenih plakata na kojima je najavljen zajednički nastup: FA “Dr.Ante Starčević, KUD Široka Kula, KUD Lički Osik, FS ” Degenija” obavještavamo javnost da FS ” Degenija” neće nastupati u najavljenom programu VEČER TAMBURICE 23.7.2022.
S obzirom na brojne upite sugrađana i najavljenog nastupa u subotu u Gospiću te najavljenog nastupa u Vrlici isti dan, dužni smo Vas obavijestiti da naše Društvo ne nastupa u Gospiću na Večeri tamburice nego u Vrlici na Večeri kola, pisme i narodnih običaja.
U nastavku Vam donosimo očitovanje predsjednice Društva
Gs Press