Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo

Foto: Ilustracija

U petak su policijski službenici Policijske postaje Karlobag zaprimili kaznenu prijavu od oštećenog 31-godišnjeg državljanina Ukrajine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Oštećeni je početkom rujna na jednom internet oglasniku pronašao oglas u kojem se nudio kućni ljubimac, mačka, te je stupio u kontakt s prodavateljem. Nakon što je oštećeni stupio u kontakt s prodavateljem i dogovorio novčani iznos, prodavatelj ga je tražio da uplati novčani iznos i pošalje fotografiju osobnog dokumenta.

Nadalje je primio poruku da je novac uplaćen, a nakon nekog vremena je zaprimio e-mail u kojem se traži da uplati još novca, čime je oštećeni shvatio da je prevaren.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Gs Press