Grad Otočac svake godine stimulira roditelje i učenike srednjih škola kako bi što lakše prebrodili financijske dubioze koje nameće školovanje izvan mjesta stanovanja.

Tako je i ove godine raspisan Javni poziv za sufinanciranje troškova smještaja i prehrane učenika srednjih škola u učeničkim domovima za šk. god. 2022./2023.. Prihvatljivi korisnici su učenici koji su u školskoj godini 2022./2023. upisali i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske, bez obzira na njihov socijalni status, pod uvjetima da učenik/ca ima prebivalište na području Grada Otočca i da barem jedan od njegovih roditelja odnosno skrbnika također ima prebivalište na području Grada Otočca. Rok za dostavu prijava je završno do 4. studenog 2022. godine! Svi detalji oko javnog poziva kao i obavezni obrasci, objavljeni su na službenoj stranici Grada Otočca:https://www.novosti-grad-otocac.com/1043343_javni-poziv-za-sufinanciranje-troskova-smjestaja-i-prehrane-ucenika-srednjih-skola-u-ucenickim-domovima-za-sk-god-2022-2023 i https://www.otocac.hr/oglasna-plo%C4%8Da.html .

-Uz povećanje naknade za novorođenčad i uz nastavak sufinanciranja troškova prijevoza učenika srednjih škola sa područja Grada Otočca, ovo je još jedna od niza mjera  kojima se financijski potpomažu roditelji s područja Grada Otočca. U narednim danima, biti će objavljen i Javni natječaj za stipendiranje studenata s područja Grada Otočca pa vas ovim putem pozivamo da aktivno pratite službenu stranicu Grada Otočca kao i Facebook stranicu Grada Otočca na kojima će najprije biti objavljen Javni natječaj kao i svi detalji, stoji u priopćenju Grada Otočca.

Gs Press