Općina Karlobag uputila je javni poziv stanovnicima za iskazivanje interesa u sudjelovanju u projektu “Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Projekt, koji je inicirao Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ima za cilj povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina. Konkretno, fokus je na pružanju usluge potpore i podrške starijim osobama iznad 65 godina te odraslim osobama s invaliditetom.

Uvjeti za sudjelovanje u projektu temelje se na mirovinskim primanjima i drugim kriterijima. Za osobe starije od 65 godina, uvjeti se odnose na visinu mjesečnih prihoda kućanstva. Osim toga, ne mogu biti korisnici sličnih usluga financiranih iz drugih javnih izvora. Za odrasle osobe s invaliditetom, mora biti utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta. I oni ne mogu koristiti iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora.

Zainteresirani građani mogu se prijaviti za sudjelovanje u projektu osobno u Općini Karlobag ili pozivom na broj telefona 053/694-460. Također je potrebno ispuniti poseban obrazac za iskaz interesa koji se mora dostaviti do 21. rujna 2023. godine. Nakon pokretanja projekta, kandidati će trebati dostaviti odgovarajuću dokaznu dokumentaciju.

Ovim pozivom Općina Karlobag otvara vrata za povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života svojih stanovnika, pa ako ispunjavate uvjete, ne propustite ovu priliku za ostvarivanje dodatne podrške i potpore u svakodnevnom živote. Za više detalja, zainteresirani se mogu obratiti direktno Općini ili posjetiti njihovu službenu web stranicu.

Gs Press