Izložba „Šuma okom šumara“ u OŠ „dr. Jure Turić“

0

Izložba fotografija pod nazivom „Šuma okom šumara“ sa 17. Bjelovarskog salona fotografija danas je sa 120 umjetničkih fotografija postavljena u holu OŠ „dr. Jure Turić“ Gospić.

Govoreći o sadržaju fotografija i važnosti šuma pojasnila je predsjednica Šumarskog društva-ogranka Gospić Mandica Dasović.

-Želja nam je upoznati mlađu populaciju s ljepotama i sa svim onim što nam šuma daje, čega obično nismo dovoljno svjesni. Autori fotografija su kolege iz cijele Hrvatske i inozemstva.
Dio fotografija realiziran je u crno-bijeloj tehnici, posebno san ponosna što je jedna od mojih fotografija istaknuta kao naslovnica na ovogodišnjem katalogu ove izložbe. Zato sam dobila ovogodišnju nagradu „Goran Cajzek“ nazvanu po prerano preminulom kolegi koji je s puno ljubavi realizirao brojne fotografije šuma u crno-bijeloj tehnici. Upravo je zahvaljujući Šumarskom društvu-ogranku Gospić i utemeljena godišnja nagrada „Goran Cajzek“.
Na ovim fotografija moći ćete vidjeti i zaključiti zbog čega šume moramo čuvati i brinuti se o tome monumentalnom bogatstvu kojega ponekad nismo niti svjesni, istaknula je u uvodnom dijelu izložbe predsjednica Šumarskog društva ogranka Gospić Mandica Dasović.

Okupljene učenike i nastavnike pozdravili su ravnatelj škole Ivica Radošević i upravitelj Uprave šuma Gospić Mario Stilinović.

Gs Press