Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i Muzej Gacke organiziraju izložbu radova Tomislava Livaje koja će biti otvorena 14. srpnja (petak) u 19 sati u gradskom parku u Otočcu. Izložba će biti popraćena stand-up komičarskim nastupom Babaseke, autorova alter ega, a organizirana je u sklopu ciklusa „Likovni umjetnici u Muzeju“ koji se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH te Grada Otočca.

Izložba je dio ciklusa unutar kojega će, uz lokalne umjetnike, svoje radove predstaviti brojni gostujući umjetnici amateri, ali i akademski umjetnici, a Tomislav Livaja jedan je od njih. Umjetničku akademiju završio je u Osijeku, a na izložbi u Otočcu na moderan način će predstaviti svoj umjetnički izričaj inspiriran tradicijom i narodnim elementima.

Odmah nakon izložbe likovnih radova posjetitelji će se susresti s još jednom vrstom autorova izraza, a to je stand-up komedija. Babaseka je autorov brand nastao 2020. godine kao skup ilustracija vezanih za komične situacije. Na razvitak njegovog stvaralaštva utječu i aktivnosti vezane uz folklor i folklornu baštinu, s obzirom na to da već 17 godina aktivno svira tradicijske instrumente, bavi se istraživačkim radom te je sudionik brojnih manifestacija. Humor, tradicija i surovost života glavna su poruka Babaseke, one koju smo svi u jednom trenutku naših života imali priliku upoznati.

Nakon otvaranja u gradskom parku izložba se seli u izložbenu dvoranu Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac i ostaje otvorena do 18. kolovoza.

Gs Press / GPOU Otočac