Tijekom proteklog vikenda (28. – 31. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, devet prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira, dva požara na vozilima i nedozvoljeno glisiranje.

Javni red i mir 

 

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Otočca (3) i Gospića (1), te tučnjavom na području Korenice (1).

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.    

Požari na vozilima

Tijekom proteklog vikenda na autocesti A-1 evidentirana su dva požara na vozilima i to:

  • u petak oko 14.15 sati u smjeru juga, na 140 kilometru, između čvora Otočac i čvora Perušić, uslijed tehničkog kvara na turbini izbio je požar na osobnom automobilu zagrebačke registracijske oznake, kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je automobil u  potpunosti izgorio.  
  • u nedjelju oko 15.35 sati u smjeru sjevera, na 171 kilometru, kod čvora Perušić, zbog kvara na elektroinstalacijama izbio je požar na osobnom automobilu kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a automobil je u potpunosti izgorio.

Požare su ugasili vatrogasci Hrvatskih autocesta.

Nedozvoljeno glisiranje

U petak su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj kod luke Jablanac u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 65-godišnjeg  njemačkog državljanina. Zbog utvrđenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here