Zbog najavljene promjene vremena izdan je crveni Meteoalarm. Vrijeme će biti opasno pa iz DHMZ-a upozoravaju da budete spremni na izvanredne mjere.

Izolirani grmljavinski oblaci s kojima je pljuskova počinju se organizirati u veće sustave, a sve skupa podržavat će ova ovdje ciklona. Ona će se danas premiještati duž Jadrana, tako da će ujutro glavnina pogoršanja zahvatiti sjeverni dio, zatim će se širiti prema unutrašnjosti, a od sredine dana novi val sa zapada kretet će se prema Dalamciji. Zadovoljeni su svi uvjeti prema kojima bi vrijeme danas moglo biti i potencijalno opasno.

Zato je Državni hidrometeorološki zavod izdao niz upozorenja. Crvena razina Meteoalarma odnosi se na sjeverni Jadran gdje je mjestimice moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i pojačanim vjetrom. Očekuje se i 100 litara po četvornom metru. Čisto za usporedbu, u Rijeci primjerice samo, u cijelom srpnju prosječno padne osamdesetak. Nevere, pijavice, lokalne bujične poplave, sutra su moguće duž cijelog Jadrana pa svakako budite na oprezu, a posebno upozorenje vrijedi za nautičare jer i mjestimični udari juga mogu iznositi 45 čvorova.

Gs Press / dnevnik.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.