Za samo nekoliko dana, Gospić će se ponovno naći u središtu kulturnih i gospodarskih zbivanja Hrvatske. Jesen u Lici, jedna od najvećih gospodarskih manifestacija, ove godine doživljava svoj 25. jubilej i očekivanja su visoka.

Najveća novost je da je Vlada Republike Hrvatske ove godine prvi put preuzela pokroviteljstvo nad manifestacijom. To je jasan znak koliko je ova tradicionalna manifestacija važna ne samo za Ličko-senjsku županiju, nego i za cijelu državu.

U Gospiću će se odvijati brojne aktivnosti, a jedna od njih je i izložba poljoprivredne mehanizacije. Ova izložba nudi idealnu priliku za susret i razmjenu iskustava između lokalnih poljoprivrednika i proizvođača mehanizacije. Također, ponudit će se druga državna smotra ugroženih pasmina, kako bi se podigla svijest o važnosti očuvanja biološke raznolikosti.

Jesen u Lici nije samo gospodarski sajam; to je i fešta za sva osjetila. Od rakije, sira i meda do pekmeza i džemova, očekuje se pravi kulinarski spektakl. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u kulturno-umjetničkim programima koji će obogatiti manifestaciju svojom autentičnošću. Osim toga, valja istaknuti da će ovogodišnja Jesen u Lici ugostiti i Lika fest, manifestaciju osnovanu u svrhu njegovanja tradicije ličke glazbe u tamburaškom, zabavnom i pop izričaju. Također će se održati izbor za Miss Ličko-senjske županije, koji će biti kvalifikacija za natjecanje Miss Hrvatske.

Da biste doživjeli pravi duh Like, ne smijete propustiti reviju konjskih zaprega. Ovaj događaj svake godine privlači mnoge ljubitelje konja i tradicije, a očekuje se i degustacija svježe pripremljenih delicija.

Očekuje se da će ovogodišnja manifestacija privući preko 350 izlagača i rekordnih 30.000 posjetitelja. Svi oni će imati priliku iskusiti najbolje što Lika i cijela regija mogu ponuditi, od visokokvalitetnih proizvoda do nezaboravnih kulturnih doživljaja.

Ove godine, Jesen u Lici obećava biti ne samo proslava bogate kulturne i gospodarske baštine, već i platforma za buduće generacije koje će graditi na ovom čvrstom temelju.

Gs Press