Treći po redu zimski Land Rover Raid u organizaciji pasioniranog zaljubljenika u oldtajmere, zagrepčanina Valentina Valjaka, krenuo je danas točno u podne iz Korenice i događat će se tijekom naredna dva dana na širem području Općine Plitvička jezera. Više o svemu rekao nam je Valentino Valjak.

-Nakon dva vrlo uspjela velebitska Land Rover Raida, ove smo godine orijentirani na srce Like. Nakon okupljanje 25 vozila i vozača kod restorana Macola, vozi se dionica do izvora Une i Štrbačkog buka. Drugog dana, u subotu, vozimo se na vrh Gole Plješivice i vrh Ozeblin. Zatim ćemo sutra u vremenu od 17 do 18.30 prirediti izložbu automobila ove karavane na Trgu Svetog Jurja u Korenici (ispred zgrade općine Plitvička jezera). Zadnjega dana ove karavane najavljujem vožnju od bivšeg vojnog aerodroma Željava do Speleon parka u Rakovici. Očekujem kako ćemo pri tome prijeći oko 600 kilometara, uvjeren je Valentino Valjak.

Upravo je zahvaljujući ovom zaljubljeniku u automobile starijih datuma protekloga ljeta na prostoru NP Plitvička jezera organiziran treći lički susret oldtajmera, uz sudjelovanje više od 70 sudionika iz cijele Hrvatske, BiH, Slovenije i Njemačke.

Gs Press