Upravno vijeće Doma za starije osobe Ličko-senjske županije razriješilo je danas sa dužnosti dosadašnjeg ravnatelja Ivana Bronzovića. Na Bronzovićevo mjesto imenovana je vršiteljica dužnosti ravnatelja Dubravka Rukavina koja je inače zaposlenik Ličko senjske županije.

Prema pisanju lokalnih medija, Dom za starije osobe Ličko-senjske županije nagomilao je u proteklih nekoliko godina dugove koji ostaju teret za ustanovu koja je posljednjih godina bila politizirana.

Do razrješenja ravnatelja došlo je nakon detaljnog inspekcijskog nadzora nadležnog Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a doznaje se da je problem i kvaliteta smještaja i usluge, hrane kao i osnovnih potrebnih sredstava za korisnike.

Upravno vijeće ustanove također je uočilo nepravilnosti u radu kao i kršenje odredbi propisanih akata na kojima se zasniva rad ustanove. Vrijeme će pokazati sve moguće nepravilnosti, a vršitelja dužnosti čeka težak i odgovoran posao, vraćanja povjerenja sadašnjih i budućih korisnika, ne samo u Gospiću, već i u podružnicama Udbina i Otočac u kojima također predstoji uklanjanje poteškoća i nagomilanih problema kao i stavljanje brige za korisnike u prvi plan, posebno u ova teška vremena pandemije.

Prema pisanju lokalnih medija, smijenjeni ravnatelj Bronzović je i sam priznao da su u posljednje vrijeme mjesečni gubici domova preko 250 tisuća kuna mjesečno, te da je ova ustanova pred financijskim bankrotom.

Gs Press