U Kabinetu župana ličko-senjskog danas je organizirana dodjela sportske opreme za klubove sa područja Ličko-senjske županije. Uz župana Petryja, i zamjenicu Orešković-Brkljačić na dodijeli su prisustovali predsjednik Zajednice sportova LSŽ Miko Radošević, te predstavnici dijela sportskih klubova.

Na početku svečanosti, nazočnima se obratio Miko Radošević, predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije. Izrazio je zahvalnost županu Petryju na kontinuiranoj podršci i pomoći u realizaciji sportskih projekata. Radošević je istaknuo da je današnja donacija dio većeg projekta koji uključuje Zajednicu sportova, Hrvatski olimpijski odbor i Ličko-senjsku županiju.

„Ovo je samo mali dio onoga što planiramo. Za jesen planiramo znatno veću akciju nabavke sportske opreme, u vrijednosti od oko 250.000 kuna. Pozivamo sve klubove da se jave i iznesu svoje potrebe kako bi im osigurali potrebnu opremu“, izjavio je Radošević.

Također je naglasio da će oprema biti distribuirana onim klubovima koji su se odazvali, te spomenuo da će oprema namijenjena rukometnim klubovima biti dodijeljena Rukometnom klubu Senj.

Nakon Radoševića, obratio se župan Ernest Petry koji je izrazio zadovoljstvo zbog suradnje sa Zajednicom sportova. Istaknuo je da županija redovno podržava sportske aktivnosti u skladu s proračunskim mogućnostima.

„Kroz razne aktivnosti podržavamo sportska događanja i realiziramo projekte direktno ili putem Zajednice sportova“, rekao je župan Petry.

Osvrnuo se i na buduću financijsku podršku, najavljujući da će u sklopu rebalansa proračuna u srpnju biti osigurana dodatna sredstva za Zajednicu sportova.

“U sklopu priprema za rebalans proračuna koji planiramo donijeti u srpnju, ponovno ćemo pružiti pomoć Zajednici sportova kroz proračunski višak. Financijski, kao županija, nalazimo se u dobroj situaciji. Međutim, postoje pojedine ustanove kojih smo osnivači i koje su naslijedile određene izazove. To nas ne obeshrabruje; konstantno pružamo podršku, na primjer Domu za starije i nemoćne u Gospiću te Domu zdravlja u Otočcu. Naslijeđene poteškoće nisu idealne, ali ne žalimo se. Umjesto toga, aktivno pratimo razne događaje i inicijative, uključujući i podršku razvoju sporta. Kroz aktivnosti po sportskim događajima smo dali maksimalni support sportu, kao i poticaj mladima da se počnu baviti sportom. Uz pomoć resornog ministarstva gradimo sportsko igralište u Švici, a jednako tako u planu je izgradnja igrališta u Sincu…. ” kazao je župan Petry.

Nakon pozdravnih govora u prigodnoj svečanosti župan Petry je uručio sportsku opremu nazočnim predstavnicima klubova.

Gs Press